Sunkissed


Τέλος, σήμερα θα πιάσω τις αδιάβαστες! :-Ρ
- Ποιο είναι το πιο απαραίτητο προϊόν για το καλοκαιρινό μας μακιγιάζ?
- Το bronzer!
- Χα! Πολύ σωστά! Αν θέλουμε να δώσουμε ηλιοκαμένη όψη με το bronzer το χρησιμοποιούμε όπως κάνουμε contouring?
- Όχι, το bronzer το βάζουμε στις περιοχές που μαυρίζουμε φυσικά από τον ήλιο ενώ στο contouring δημιουργούμε "κοψίματα" στο πρόσωπο.
- Μάλιστα..σωστό και αυτό! Και για contouring και για bronzer χρησιμοποιούμε το ίδιο προϊόν?
- Το προϊόν για τα "κοψίματα" πρέπει να είναι απαραιτήτως ματ, χωρίς λάμψη ενώ το bronzer μπορεί να είναι είτε ματ ή να περιέχει και λάμψη.
- Πολύ σωστα! Και τι φροντίζουμε πάντα να αποφεύγουμε?
- Τις υπερβολές, για να μην γελάει ο κόσμος:-Ρ
- Μπράβο! Μπράβο! 10 με τόνο!!
ΟΚ ΟΚ, σταματάω να μιλάω με τον εαυτό μου και μπαίνω στο θέμα!

Ισχύει ότι το πιο SOS κεφάλαιο στο καλοκαιρινό μακιγιάζ έχει τίτλο "Bronzer" και θέλει προσοχή. Είμαι σίγουρη ότι έχετε παρατηρήσει κοπέλες να έχουν ή πολύ αφύσικο αποτέλεσμα ή "αποτέλεσμα ρακούν" με πολύ ανοιχτό concealer κάτω από τα μάτια και πολύ σκούρο bronzer στο υπόλοιπο πρόσωπο. Tragic και DON'T!!
Καταρχάς να ξεκινήσω από τα βασικά, το bronzer ουσιαστικά προσπαθεί να μιμηθεί το μαύρισμα από τον ήλιο, γι'αυτό και το τοποθετούμε ακριβώς στα σημεία που μαυρίζουμε φυσικά. Και για να έχουμε φυσικό αποτέλεσμα-"ήμουν στην παραλία για ένα τριήμερο και τώρα είμαι bronze goddess"- πρέπει να έχουμε τα σωστά "εργαλεία" και να ακολουθήσουμε κάποια βήματα.

Η σωστή επιλογή
Στα καταστήματα θα βρείτε προϊόντα σε διάφορες υφές και χρώματα ώτσε να επιλέξετε ανάλογα με τον τύπο και το χρώμα του δέρματός σας.
Τα bronzers σε ματ υφή συγχωρούν πιο εύκολα πόρους, ρυτιδούλες, και άλλες ατέλειες που ίσως έχουμε ενώ ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για να δημιουργήσουμε κοψίματα. Επίσης τα προϊόντα που έχουν λάμψη δίνουν όμορφο, σέξι αποτέλεσμα και με αυτά δε θα χρειαστείτε κάποιο highlighter αλλά είναι κατάλληλα για τα ζυγωματικά και όχι για το υπόλοιπο πρόσωπο!
Η επιλογή του σωστού χρώματος πρέπει να γίνει ανάλογα με το χρώμα και τους υποτόνους της επιδεμίδας σας. Μία ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα με ροζ υποτόνους όπως η δική μου χρειάζεται επιπλέον προσοχή στην επιλογή του σωστού χρώματος ώστε το bronzer να μην φαίνεται ξένο και πολύ πορτοκαλί.
Τα bronzers σε υγρή ή κρεμώδη μορφή είναι ιδανικά για δέρματα κανονικά, ξηρά και μεικτά ενώ σε μορφή πούδρας για δέρματα μεικτά και λιπαρά.

Τα σωστά "εργαλεία"
Το bronzer για να έχει φυσικό αποτέλεσμα και να μη δημιουργεί αντιαισθητικές στάμπες είναι καλό να απλώνεται με φαρδύ, πολύ απαλό πινέλο. Πάρτε λίγο bronzer με το πινέλο, τινάξτε ελαφρά ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα και με κυκλικές κινήσεις απλώστε καλά και σβήστε στα τελειώματα ώστε να μην δημιουργείται σκληρή γραμμή και το bronzer να σβήνει ομαλά στο πρόσωπο. Ισχύει και εδώ ο κλασικός κανόνας blend, blend, blend! Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε σιγά-σιγά και να "χτίσετε" το χρώμα, ώστε να μπορέσετε να ρυθμίσετε την ένταση του χρώματος.

Bronzer.. Πού?
Όπου μαυρίζουμε φυσικά από τον ήλιο. Ξεκινήστε από τα ζυγωματικά, απλώνοντας με κυκλικές κινήσεις, συνεχίστε και σβήστε πιο απαλά προς τους κροτάφους (τρικ που κάνει τα μάτια να φαίνονται πιο γατίσια) και με ό,τι έχει απομείνει στο πινέλο κάντε ένα πέρασμα στο μέτωπο, στη ράχη της μύτης και στο πηγούνι.
Τέλος, επειδή πάντα ο λαιμός είναι πιο ανοιχτόχρωμος από το πρόσωπο απλώστε λίγο bronzer, σβήνοντας στο ντεκολτέ, ώστε να εξισσοροπήσουμε τη διαφορά.

Επειδή ακριβώς έχω ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα το bronzer είναι must-have για εμένα και το χρησιμοποιώ όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα. Για το καλοκαίρι προτιμώ ένα bronzer που να δίνει ταυτόχρονα λάμψη και κάνει το πρόσωπο να φαίνεται υγιές και ηλιοκαμένο. Αγαπημένα μου προϊόντα για αυτό το look είναι η Soin de Teint poudre της Lierac (σας την έδειξα και στα αγαπημένα του προηγούμενου μήνα) και η poudre irisee spf 30, επίσης από τη Lierac.

SOIN DE TEINT αντιγηραντική compact πούδρα για ηλιοκαμένη όψη
Η σειρά SOIN DE TEINT συνδυάζει την αντιγηραντική τεχνογνωσία της Lierac και την ομορφιά του χρώματος. Τα fonds de teint και η compact πούδρα για ηλιοκαμένη όψη διαθέτουν διπλή αντιγηραντική δράση.
• Λείανση χάρη στο καθαρό υαλουρονικό οξύ
• Πρόληψη της γήρανσης, με ένα πατενταρισμένο φυσικό συστατικό κατά της μόλυνσης και των ελεύθερων ριζών σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε.

Η συγκεκριμένη πούδρα είναι ιδανική για όλο το χρόνο, είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και χαρίζει λαμπερή, όμορφη επιδερμίδα ενώ επαναφέρει το χρώμα που μας χαρίζει ο ήλιος. Η υφή της είναι πολύ λεπτή και ιριδίζει ελαφρώς, δίνοντας έτσι τη φυσική λάμψη που θέλουμε για το καλοκαιρινό μακιγιάζ μας (think victoria's secret angels). Το χρώμα αν και αρχικά φαίνεται πολύ σκούρο είναι ιδανικό ακόμα και για πιο ανοιχτές επιδερμίδες και μάλιστα με ροζ υποτόνους (όπως η δική μου) που γενικά δυσκολεύονται να βρουν το σωστό χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό, πραγματικά η Soin de Teint poudre της Lierac μιμείται άψογα τη δράση του ήλιου, χωρίς να φαίνεται ότι φοράτε κάποιο προϊόν, γι'αυτό και είναι η αγαπημένη μου! 

Poudre Irisee SPF 30
Τα προϊόντα αντηλιακής φροντίδας Sunific της Lierac περιέχουν σύστημα φίλτρων anti-UVA/UVB (ευρεσιτεχνία της Lierac ) και αντιγηραντική τεχνολογία για βέλτιστη πρόληψη και διόρθωση των ορατών σημαδιών της γήρανσης που προκαλεί ο ήλιος.
Η poudre irisee ανήκει στη σειρά Sunific, πρόκειται για αντηλιακή πούδρα με ενσωματωμένο πινέλο για εύκολη εφαρμογή, που ταυτόχρονα χαρίζει χρώμα και λάμψη στην επιδερμίδα. Πρόκειται για ένα προϊόν που συνδυάζει προστασία και ομορφιά και βρίσκεται στην τσάντα μου ήδη πριν της διακοπές, θα έρθει μαζί μου στο νησί και θα την χρησιμοποιώ και μετά της διακοπές.Έχει δείκτη προστασίας SPF 30 και προστατεύει και από την UVB και από την UVA ακτινοβολία, δεν περιέχει χημικά φίλτρα, η συσκευασία της είναι πολύ εύχρηστη με ενσωματωμένο πινέλο για να την έχετε πάντα μαζί σας και δίνει παραπλήσιο αποτέλεσμα με την Soin de Teint poudre, με λίγο πιο έντονο ιριδισμό αλλά και πάλι φυσικό αποτέλεσμα.
Τη χρησιμοποιώ κυρίως στο λαιμό και στο ντεκολτέ για να δώσω λάμψη και να εξισσοροπήσω τη διαφορά χρώματος του λαιμού με το πρόσωπο.

Poudre Irisee SPF 30 -- Soin de Teint poudre

Bonus Tip
Για τέλειο ηλιοκαμένο αποτέλεσμα φροντίστε το πρόσωπό σας να είναι σωστά ενυδατωμένο. Εγώ προτιμώ τον ορό Luminescence (σας τον έδειξα ήδη εδώ) επίσης από τη Lierac για άψογη επιδερμίδα και λάμψη υγείας αλλά και για έξτρα αντιοξειδωτική δράση;-)



*Tα προϊόντα Lierac θα τα βρείτε σε επιλεγμένα φαρμακεία





            Follow me on      ••• Bloglovin •••          ••• Twitter •••         ••• Facebook •••


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...