The Apivita family


Η Apivita μπήκε στη ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία.. 
Θυμάμαι ακόμα το σαμπουάν για την ξηροδερμία που μου είχε προτείνει η δερματολόγος μου όταν ήμουν 12 χρονών. Δεν ήξερα καν την Apivita τότε αλλά με εντυπωσίαζε θυμάμαι αυτό το τόσο διαφορετικό σαμπουάν, τόσο "λεπτό", με άρωμα φύσης και φυσικά αποτελεσματικό, καμία σχέση με τα συμβατικά που ως τότε χρησιμοποιούσα και πραγματικά πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα κλασικά, συντηρητικά, φαρμακευτικά σαμπουάν που είχα δοκιμάσει. Σειρά είχαν τα ενυδατικά προϊόντα για τα χείλη, που με έκαναν να αισθάνομαι μεγάλη, σαν να φοράω κραγιόν, να σουφρώνω ελαφρώς τα χείλη, να στέκομαι λίγο πιο "μοιραία" και να αισθάνομαι πιο όμορφη.. Αρκετά αργότερα δοκίμασα την ενυδατική προσώπου της σειράς Aqua Vita αλλά και τον υπερ-υπερ-υπεραγαπημένο μου Κρεμώδη Αφρό Καθαρισμού για Πρόσωπο και Μάτια, τις διάσημες μάσκες στα χαρακτηριστικά φακελάκια, τα μυρωδάτα αφρόλουτρα και τις λαχταριστές κρέμες σώματος (αν ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει τη φρεσκάδα του "σύκου&αλόη" δεν ξέρεις τι χάνεις!).. και η αγάπη αυτή δεν έχει τέλος, γιατί ανανεώνεται, εξελίσσεται και έχει χτιστεί σε βάσεις απόλυτα γερές. 


Και χτες το βράδυ, λίγο πριν χρησιμοποιήσω την τελευταία σταγόνα που απέμεινε στη συσκευασία από το αφρό καθαρισμού με ελιά&λεβάντα, στάθηκα ένα λεπτό και κοίταξα τη συσκευασία λίγο παραπάνω.. Και σκέφτηκα πόση ιστορία, πόση έρευνα, πόση αγάπη και αφοσίωση κρύβεται σ'αυτή την τελευταία σταγόνα. 35 χρόνια δουλειάς από τον κύριο και την κυρία Κουτσιανά και την ομάδα τους, δουλειάς με εμμονή στις αξίες και στις αρχές τους, μια πορεία ευθεία, μονόδρομος, προς το όραμά τους. Και το όραμα τους δεν είναι απλό, είναι όχι μόνο να καλύψουν τις ανάγκες της σύγχρονης, απαιτητικής γυναίκας αλλά να φροντίζουν να παρέχουν πάντα κορυφαία ποιότητα, να συνδυάζουν τη φύση και την επιστήμη με τρόπο αποτελεσματικό και να προβάλλουν την Ελλάδα που τόσο αγαπούν και την ελληνική δύναμη, σε όλο τον κόσμο! Δε μιλάμε για μία επιχείρηση, μιλάμε για μια μεγάλη οικογένεια, με αυστηρές αρχές, που φροντίζει όλα τα μέλη της παρέχοντας εργασιακό περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών και στόχος της δεν είναι απλώς η οικονομική βιωσιμότητα και επέκταση των δραστηριοτήτων της αλλά η υλοποίηση του ονείρου των ιδρυτών της, που είναι η καρδιά και η ψυχή της Apivita. 

Η νέα "κυψέλη"..
Κάθε φορά που συναντάω από κοντά την οικογένεια της Apivita είναι η απόδειξη ότι για να πετύχεις χρειάζεται επιμονή, υπομονή, προσπάθεια, πολλή αγάπη, ε..και άστρο! Δε θα σου πω για event για bloggers, θα σου πω ότι πήγαμε επίσκεψη στο νέο τους "σπίτι". Η νέα "κυψέλη" της Apivita, στο Μαρκόπουλο, μέσα στη φύση, δίπλα στα μελίσσια της, υλοποιεί πλήρως τη φιλοσοφία της. 
Οι νέες βιοκλιματικές εγκαταστάσεις, βασισμένες στην κοινωνία της μέλισσας και προσομοιώνοντας την κυψέλη, αποτελούν έμπρακτο σύμβολο αειφορίας και πρότυπο της συνεργασίας και της αφοσίωσης των εργαζομένων στον κοινό σκοπό. Είναι χώρος εργασίας αλλά και χώρος έμπνευσης και κατά τη δική μου γνώμη τουλάχιστον, πρότυπο εργασιακού περιβάλλοντος.



Στο κεντρικό αίθριο, η ελιά.. 
Ένα δέντρο που προϋπήρχε του κτιρίου και επέστρεψε στην αρχική του θέση μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ως σύμβολο γαλήνης, προστασίας αλλά και του σεβασμού στη φύση (με την έννοια της φύσης του ίδιου του ανθρώπου αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος).
Το κτίριο εξασφαλίζει φυσικό φωτισμό και αερισμό, ενώ τα φυτεμένα δώματα, τα υλικά κατασκευής, ο βοτανικός κήπος με ελληνικά αρωματικά, φαρμακευτικά και ιπποκρατικά φυτά και βότανα και η άμεση οπτική επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον συνδέουν τον εργαζόμενο με τη φύση. Επίσης, η σκέψη να γίνουν γραφεία και επέκταση του ασύρματου δικτύου ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να εργάζονται ακόμα και σε εξωτερικό χώρο, δείχνουν τα βαθιά πιστεύω της εταιρίας. 
Για να μη σε κουράσω εδώ με περισσότερες λεπτομέρειες για τις νέες εγκαταστάσεις της Apivita σου προτείνω όμως να διαβάσεις περισσότερα εδώ, γιατί έχουν πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον (και δε μιλάω σαν μηχανικός, μας αφορά όλους η προστασία του περιβάλλοντος, αφού επηρεάζει άμεσα και την ποιότητα ζωής μας).

Πηγή έμπνευσης..
"Έχετε περπατήσει ποτέ σε λαβύρινθο;" ήταν η ερώτηση της Σοφίας Κουτσιανά. Και δεν κατάλαβα τί εννοούσε αρχικά αλλά μια βόλτα στο λαβύρινθο, από λεβάντες και δεντρολίβανα, ανάμεσα στα ελαιόδεντρα και δίπλα στα μελίσσια, σε ισορροπεί. "Σωστές αναπνοές" μας είπε, αλήθεια προλαβαίνεις να αναπνεύσεις σήμερα; Προλαβαίνεις να συνδέσεις το μυαλό με το σώμα σου; Να ακούσεις τον εαυτό σου, να κλείσεις τα μάτια και να αφεθείς;
Δε μιλάω τυχαία για "έρωτα" με την Apivita.. Έρωτας δεν είναι άλλωστε όταν κάτι σε εμπνέει και σε προκαλεί να γίνεις καλύτερος; Και με κάθε επαφή γίνεται στα μάτια μου τόσο ξεκάθαρο αυτό..
Γιατί, η ομορφιά βγαίνει από μέσα μας, φυσικά μία καλή ενυδατική, μία μάσκα λάμψης και ένας σωστός καθαρισμός, πάντα βοηθούν αλλά σημασία έχει το πως αισθάνεσαι! Σημασία έχει να θέτεις στόχους και να μένεις πιστός στα "θέλω" -και όχι στα "πρέπει"- και στις αξίες σου, να φροντίζεις τον εαυτό σου εσωτερικά και εξωτερικά, να είσαι ισορροπία με το περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω σου, να είσαι δημιουργικός, να οραματίζεσαι και να υλοποιείς. Και μην το ξεχνάς αυτό, ποτέ, γιατί είναι η πηγή της ομορφιάς της ζωής! Και αυτή η ομορφιά δεν πρέπει να γνωρίζει κρίση!


Δε θέλω να σου πω για προϊόντα εδώ, άλλωστε τις ξέρεις τις μεγάλες μου αγάπες και θα σου πω σύντομα και για άλλες, ήθελα απλά να σε κάνω έστω και λίγο να δεις τι κρύβει στο βάθος αυτό το καφέ μπουκαλάκι Apivita που έχεις τόσα χρόνια στη ζωή σου. Πλέον το εκτιμώ διπλά, γιατί κρύβει την αδιάκοπη δουλειά μιας ολόκληρης οικογένειας και της μαγείας της ελληνικής φύσης.

«Αν ονειρευτείς θα κάνεις κάτι, και αν κάνεις κάτι θα ονειρευτείς ξανά»
                                                                                                Νίκος Κουτσιανάς


 photo facebook_zpsfc352817.png photo twitter_zpsbc9cbb23.png photo bloglovin_zps23b150e4.png photo instagram_zps38eafd3c.png photo google_zps8dde294b.png
Aν θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα για ό,τι νέο ανεβαίνει, 
πρόσθεσε το email σου πάνω δεξιά 
("Follow by email")

Τα καλύτερα έρχονται!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...