Quoi d'autre..



Θέλω τόσα μα τόσα πολλά να σου πω που ο φόβος μου είναι μη δεν ξεμπλέξω τις λέξεις και τις σκέψεις στο μυαλό μου.. Σήμερα ξύπνησα με μία σκέψη, ακούγεται απλό αλλά στο εγγυώμαι, δεν είναι.. Σκέφτηκα ότι αγωνίζομαι σημαίνει "πονάω", "πέφτω", "τραυματίζομαι", αγωνίζομαι δε σημαίνει φτάνω ατσαλάκωτη και λαμπερή στο τέρμα και μάλιστα πρώτη ενώ αστράφτουν φλας και δέχομαι συγχαρητήρια. Σημαίνει προσπαθώ, τρέχω, πέφτω, ξανασηκώνομαι, πηγαίνω σε λάθος κατεύθυνση, γυρίζω πίσω, βάζω όλες μου τις δυνάμεις, σταματάω και ξεκινάω ξανά όσες φορές χρειαστεί και συνεχίζω χωρίς να ξέρω καν αν θα τα καταφέρω. Τα λέω για να τα ακούω, πίστεψέ με! Ώρες ώρες ξεχνάς και νιώθεις ότι θα τερματίσεις πρώτη, σαν να βγήκες μόλις από εξώφυλλο της Vogue, ε λοιπόν να θυμόμαστε ότι είναι ακριβώς το αντίθετο πιθανότατα αλλά θα είσαι σίγουρα πιο δυνατή, πιο σίγουρη για τον εαυτό σου και θα αισθάνεσαι νικήτρια ακόμα και αν το τέρμα απείχε λίγο ακόμα τελικά.. Και στο λέω γιατί αν βγήκες μόλις από μία όχι και τόσο επιτυχημένη εξεταστική, αν τα προσωπικά σου δε διανύουν την πιο "ροζ" περίοδο, αν η δίαιτα που σταματάς και ξεκινάς κάθε Δευτέρα δεν αποδίδει ή αν τα προβλήματα σου είναι ίσως πιο βαριά.. την επόμενη φορά που θα πέσεις, σκέψου ότι επιβάλλεται να σηκωθείς και να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι όχι για το στόχο σου αλλά για εσένα και μόνο. Κλείσε τα μάτια, σκέψου τον εαυτό σου τη στιγμή που κόβεις την κορδέλα, είσαι εσύ με εσένα και ότι και αν είχε προηγηθεί.. μόλις τα κατάφερες!

sante shoes, dior red

Κάποιοι πιστεύουν ότι η ομορφιά είναι επιφανειακή, ότι ένα κραγιόν είναι απλά ένα καλλυντικό και μάλιστα ακριβό πολλές φορές αλλά προσωπικά διαφωνώ, είναι τεράστια η δύναμη ενός κραγιόν.. Αγαπώ το μακιγιάζ, όχι μόνο γιατί τονίζει τη φυσική ομορφιά αλλά γιατί είναι ικανό να αλλάξει τον τρόπο που αισθάνεσαι και κινείσαι. "Δε βάζω κόκκινο κραγιόν".. πόσες φορές το έχω ακούσει.. όχι, βάζεις κόκκινο κραγιόν και μάλιστα στην απόχρωση που σου ταιριάζει και μάλιστα σε κάνει να νιώθεις ακόμα πιο όμορφη, μέσα και έξω! Κόκκινα χείλη το πρωί με κατά τα άλλα 'no makeup look', φλογερό, σαγηνευτικό κόκκινο για τη βραδινή έξοδο για να μη μπορεί κανείς να σου αντισταθεί. Νιώθεις rock, παίζεις το ρόλο μίας femme fatale, το κόκκινο αφήνει την υπογραφή σου. Γιατί φαντάσου, το κλασικό αγαπημένο μικρό μαύρο φόρεμα (#LBD fashionistas!), κόκκινα χείλη και οι αγαπημένες σου ψηλοτάκουνες γόβες, πως νιώθεις; Κρύβει μια δική του μαγεία όλο αυτό και στο λέω ισορροπώντας στις νέες μου υπερ-υπέροχες μπεζ γόβες από Sante Shoes (δες εδώ!!), φορώντας το κόκκινο Dior μου που με κάνει να νιώθω.. μοναδική! Και όχι, ότι σε κάνει να νιώθεις μοναδική, επιφανειακό δεν είναι. 
Αν τα λέμε και στο instagram (@beautyincrisis) ίσως είδες πρόσφατα ένα mini φωτογραφικό 'get ready with me' σε real time.. Γιατί είναι καλό να αφιερώνεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Να απολαμβάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ενώ κάνεις μάσκα προσώπου και να δίνεις λίγο πιο πολύ χρόνο στο μακιγιάζ σου, σε κάνει να νιώθεις αυτόματα πιο όμορφη. Scrub και μάσκα ανάπλασης από αγαπημένη Apivita, και μακιγιάζ που σε κάνει να νιώθεις μοναδική με προϊόντα Estee Lauder. Παρεμπιπτόντως τα νέα κραγιόν της εταιρίας Pure Color Envy Sculpting Lipstick τα είδες; Κατά τη γνώμη μου από τα καλύτερα κραγιόν της αγοράς και συγκεκριμένα το Envious με κάνει να προτιμώ το κόκκινο από το πρωί ως το βράδυ, θα το συζητήσουμε άμεσα πιο αναλυτικά! Τελευταία κίνηση πριν βγεις από το σπίτι; Λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σου άρωμα. Το νέο Zen Sun της Shiseido ανοίγει με φρούτα (περγαμόντο, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, μάνγκο...) αλλά έχει και κάτι λουλουδάτο που το ισορροπεί. Έχει κάτι εξωτικό.. αν ήταν εικόνα θα έλεγα ότι είναι αυτές οι μαγευτικές φωτογραφίες από εξωτικά νησιά με τις φανταστικές παραλίες.. Σε ταξιδεύει, σε προϊδεάζει για το καλοκαίρι και από την πρώτη δοκιμή σου αλλάζει την ψυχολογία, μα αυτό δεν είναι Zen;! 

Apivita, Estee Lauder, Shiseido, selfie



Greece, Hellas, Parthenon

Θέλεις μια ανάσα λες; Ένα διάλειμμα; Θέλεις η σκέψη σου να ακολουθεί τα βήματά σου και οι αναμνήσεις να ζωντανεύουν με εικόνες που γεμίζουν τα μάτια και την ψυχή σου; Κατεβαίνεις Σύνταγμα, περνάς από την εμπορικότητα της Ερμού, συνεχίζεις προς Μοναστηράκι και Θησείο, ο κόσμος, τα ταβερνάκια, οι υπαίθριες καφετέριες, σου αφήνουν κάτι νοσταλγικό, μια γλυκόπικρη γεύση και ανηφορίζεις προς Διονυσίου Αρεοπαγίτου.. η Ελλάδα, ο πολιτισμός, το χτες και το σήμερα, πότε πάνω, πότε κάτω, οι βόλτες και οι συζητήσεις του παρελθόντος βρίσκονται ακόμα εδώ και συνεχίζονται.. Είναι μία διαδρομή γνώριμη, μία εναλλαγή εικόνων που καθαρίζει τη σκέψη και δίνει στη βόλτα άλλο ενδιαφέρον. Στην καρδιά της πόλης, η Ελλάδα του χτες, του σήμερα αλλά και ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, είναι εκεί σε κάθε σου βήμα. Πέφτεις και ξανασηκώνεσαι, νοσταλγείς και χαμογελάς αλλά σκοπός είναι στο τέλος να έχεις κερδίσει κάτι, να γυρίσεις σπίτι πιο γεμάτη, έχοντας βρει την ισορροπία που ζητάς. 


Σαν Φρανσίσκο σαντουιτσάδικο

Και αν σε φέρει ο δρόμος στο Γκάζι και η διαδρομή καταλήξει σε γέλια και καφέ με τους φίλους ή αν θέλεις απλά να αλλάξεις γεύση να ξέρεις, χωμένο πίσω από την Τεχνόπολη, στην οδό Κεραμεικού, στον αριθμό 99, είναι  κρυμμένο το "Σαν Φρανσίσκο" της Αθήνας. "Μία κολλεκτίβα σαν και αυτή αποτελεί μία επιχείρηση η οποία ανήκει και διαχειρίζεται από τους εργαζόμενους-μέλη της με τη βασική αρχή ότι οι αποφάσεις παίρνονται μέσω γενικής συνέλευσης στην οποία σε κάθε μέλος αντιστοιχεί μία ψήφος". Ένα γευστικό ταξίδι μέχρι την Καλιφόρνια, που σου δίνει μία γεύση από το αυθεντικό αμερικάνικο σάντουιτς. Ο Βασίλης, βάζει την ιδέα, το μεράκι και την τέχνη, γιατί αν νομίζεις ότι μιλάω για τηγανιτές πατάτες, λουκάνικο και πολλή σως που καλύπτει τη γεύση, κάνεις λάθος! Σκέψου αβοκάντο, ψητό κουνουπίδι, μοσχάρι μπούτι με πάπρικα, σως μέλι-μουστάρδα και χαλούμι, σε ψωμί καμπαγιού, λευκή ή μαύρη τσιαπάτα, σε απόλυτη ισορροπία, να δημιουργούν το πιο γκουρμέ, σπιτικό, διαφορετικό σάντουιτς, που παρασύρει και τους πιο απαιτητικούς σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή. Αν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις, ως τότε ρίξε απλά μια ματιά εδώ και πήγαινε με τα μάτια κλειστά! 


Haruki Murakami, Dallas Buyers Club

Haruki Murakami. Ίσως ο δημοφιλέστερος Ιάπωνας λογοτέχνης αυτή τη στιγμή, τα βιβλία του γίνονται best-sellers, ενώ έχει φανατικούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Το 1Q84 είναι το αγαπημένο μου βιβλίο, ή μάλλον τριλογία, που είναι κάπως δύσκολο να περιγράψω.. Η Αομάμε και ο Τένγκο, μία γυναίκα δυναμική, μία πληρωμένη δολοφόνος με πολύ αυστηρό κώδικα ηθικής και ένας καθηγητής που προσπαθεί να καταξιωθεί ως συγγραφέας, ζουν παράλληλα ή για την ακρίβεια οι επιλογές του ενός επηρεάζουν τη ζωή του άλλου. Η αφήγηση εναλλάσσεται ανά κεφάλαιο και η ιστορία μοιράζεται στους δύο ήρωες. Κινείται στον κόσμο της φαντασίας με τρόπο ρεαλιστικό και κρατάει τον αναγνώστη από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα. Αν θέλεις να ταξιδέψεις στο χώρο αλλά και στο χρόνο με ένα (ή μάλλον τρία) βιβλίο-τροφή για το πνεύμα σου, είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσεις!
Μία ταινία must-see, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, το "Dallas Buyers Club" είναι μία ταινία που δεν πρέπει να χάσεις. Με έξι υποψηφιότητες για oscar, κερδίζοντας τρία στις κατηγορίες Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου για τις ερμηνείες των Matthew McConaughey και Jared Leto αντίστοιχα και Μακιγιάζ & Κομμώσεων. Βραβεύτηκε επίσης με δύο Χρυσές Σφαίρες και δύο Screen Actors Guild Awards, στις κατηγορίες Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου. Είναι αυτό που λέγαμε, τρέχεις, πέφτεις και ξανασηκώνεσαι με εκπληκτικές ερμηνείες και μηνύματα βγαλμένα από την αληθινή ζωή. Αλήθεια αλλάζει ο άνθρωπος; Γίνεται ο εγωισμός να μεταμορφωθεί σε αλτρουισμό; Πρέπει να τη δεις και να τη σκεφτείς!

Τελικά αγωνίζομαι σημαίνει πέφτω και μαθαίνω, πιο πολύ απ'ότι πετυχαίνω, γιατί η αποτυχία και η επιτυχία είναι συχνά έννοιες σχετικές και.. τα περισσότερα είναι τελικά μόνο στο μυαλό μας. Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου, τα ειλικρινή σου συναισθήματα είναι η ουσία, το χαμόγελό και το βλέμμα σου όταν κοιτάς αυτούς που αγαπάς είναι η πραγματική ομορφιά.. όσο για το κραγιόν, αν μπορεί να αλλάξει το πως νιώθεις.. έχε το στο νεσεσέρ σου, παίζει το δικό του σοβαρό (ή μη) ρόλο!



 photo facebook_zpsfc352817.png photo twitter_zpsbc9cbb23.png photo bloglovin_zps23b150e4.png photo instagram_zps38eafd3c.png photo google_zps8dde294b.png
Aν θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα για ό,τι νέο ανεβαίνει, 
πρόσθεσε το email σου πάνω δεξιά 
("Follow by email")

Τα καλύτερα έρχονται!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...