☼ Sun Protection ☼ Part 1. Garnier


Summer is here και αυτό σημαίνει ότι έφτασε η στιγμή για εντατική αντιηλιακή προστασία!

Φυσικά, σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που ο ήλιος είναι δυνατός καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε αντηλιακό ή ενυδατική με δείκτη προστασίας, ακόμα και το χειμώνα. Μάλιστα, αν και η συστηματική αντιηλιακή προστασία αποτελεί την καλύτερη μέθοδο αντιγήρανσης και χρυσό tip πολλών celebrities, οι περισσότερες δυστυχώς το θεωρούμε περιττό ή δευτερεύουσας σημασίας ή "ποιος βάζει τώρα λιπαρό αντηλιακό μέσα στην πόλη..". ΛΑΘΟΣ!!! 
Ειδικά παλιότερα πολλοί θεωρούσαν το αντιηλιακό περιττό καλλυντικό ή προτιμούσαν να το παραβλέψουν καθώς πίστευαν ότι χρησιμοποιώντας το δε θα καταφέρουν να μαυρίσουν. Σήμερα, γνωρίζοντας τα σοβαρά δερματικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η ακτινοβολία, φροντίζουμε να κάνουμε το μαύρισμά μας πιο ασφαλές.

Untitled #5

SPF - Sun Protection Factor / ΔΠ - Δείκτης Προστασίας
Είναι μέτρο της αποτελεσματικότητας των αντιηλιακών. Όσο μεγαλύτερος είναι, τόσο μεγαλύτερη προστασία προσφέρει το ανιηλιακό από την υπεριώδη ακτινοβολία UVB, που προκαλεί τα εγκαύματα. Στην ουσία ο SPF δείχνει το χρόνο που μπορεί κάποιος να εκτεθεί στον ήλιο χωρίς να καεί, χρησιμοποιώντας το αντιηλιακό.
Αν για παράδειγμα κάποιος μπορεί να εκτεθεί στον ήλιο για 10 λεπτά χωρίς να καεί, τότε με τη χρήση αντιηλιακού με δείκτη SPF 25 μπορεί να παραμείνει στον ήλιο 10x25= 250 λεπτά. Ο υπολογισμός αυτός και πάλι δεν είναι απόλυτα σωστός γιατί το νερό, ο ιδρώτας αλλά και η ποσότητα του αντιηλιακού που απλώνουμε επηρεάζουν την αποτελεσματικότητά του.
Πλέον στο εμπόριο συναντάμε προϊόντα με πολύ μεγάλο SPF, κάτι που οι ειδικοί απορρίπτουν ως πλασματικό, καθώς ο μέγιστος δείκτης που υπάρχει πραγματικά είναι 25-30.



UVA
Oι ακτίνες UVA αντιστοιχούν στο 95% της υπεριώδους ακτινοβολίας που φτάνει στην επιφάνεια της γης. Διαπερνούν την επιδερμίδα, φτάνουν στα βαθύτερα στρώματα και μπορούν να προκαλέσουν φωτογήρανση, αλλεργία και αλλοιώσεις στα κύτταρα.



UVB
Αποτελούν το 5% της υπεριώδους ακτινοβολίας που φτάνει στη γη και είναι πιο επικίνδυνες γιατί προκαλούν καρκίνο του δέρματος. Μπορούν επίσης να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα και σ'αυτές οφείλεται τόσο το καλοκαιρινό μας μαύρισμα όσο και τα δυσάρεστα ηλιακά εγκαύματα.



Πως επιλέγουμε;
Επειδή ο δείκτης προστασίας SPF μετρά την προστασία που μας παρέχει το αντιηλιακό μόνο ως προς τις ακτίνες UVB, πρέπει κατά την επιλογή μας να προτιμάμε προϊόντα που προστατεύουν και από τις δύο ακτινοβολίες. Η προστασία από τις ακτίνες UVA αναγράφονται ξεχωριστά. 
Η επιλογή μας καθορίζεται από τον τύπο δέρματος. Για τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες είναι απαραίτητος ο υψηλότερος δείκτης ενώ στις πιο σκούρες ένας χαμηλότερος δείκτης είναι κατάλληλος. Στο εμπόριο κυκλοφορούν αντιηλιακά σε διάφορες υφές ώστε να επιλέξουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Όσες έχουμε λιπαρότητα στο πρόσωπο δε χρειάζεται να ανησυχούμε πια, αφού όλες σχεδόν οι εταιρίες έχουν προϊόντα με πιο ελαφριά σύνθεση. Είναι αυτονόητο ότι χρησιμοποιούμε διαφορετικό αντιηλιακό στο πρόσωπο και διαφορετικό στο σώμα, εκτός και αν πρόκειται για προϊόν που η χρήση του είναι κατάλληλη και για τα δύο. Τέλος, για ευαίσθητες περιοχές όπως μάτια, χείλη και μύτη υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα, συνήθως σε μορφή στικ.



Για ασφαλές μαύρισμα...
• Χρησιμοποιούμε το αντιηλιακό σε καθαρό, στεγνό δέρμα μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο και ανανεώνουμε κάθε 2-3 ώρες(ανάλογα με τις δραστηριότητές μας και τη σταθερότητα του προϊόντος)
• Δεν κρύβεστε από τον ήλιο ούτε κάτω από την ομπρέλα! Οι ακτίνες φτάνουν σ'εμάς μέσω της αντανάκλασης τους στην άμμο.
• Μη φοράτε το άρωμά σας πριν την ηλιοθεραπεία γιατί μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία ή να αλλοιώσει την εικόνα του τέλειου μαυρίσματος που επιθυμείτε.
• Πρέπει πάντα να φοράμε καπέλο(είναι και μόδα κορίτσια!) και γυαλιά ηλίου και ειδικά τις πρώτες μέρες να μην κάνουμε ηλιοθεραπεία πολλές ώρες.
• Το σταδιακό, προοδευτικό μαύρισμα και η χρήση των σωστών προϊόντων πριν και μετά την ηλιοθεραπεία θα σας χαρίσουν το αποτέλεσμα που ονειρεύεστε και μάλιστα με μεγαλύτερη διάρκεια.



Για να επιλέξουμε το σωστό αντιηλιακό είναι απαραίτητη η έρευνα αγοράς ;-)

Γι'αυτό θα ακολουθήσει μια σειρά δημοσιεύσεων με προϊόντα που εχω δοκιμάσει ή για τα οποία έχω ακούσει θετικά σχόλια.




Πρώτη εταιρία η Garnier που φέτος μας υπόσχεται προστασία και χρυσαφένιο μαύρισμα με διάρκεια, με τη σειρά Golden Protect.

Για το 2012, η Garnier Ambre Solaire προσφέρει μια νέα αντιηλιακή εμπειρία και «επαναπροσδιορίζει» την αντιηλιακή καθημερινότητα σαν μια πραγματική τελετουργία ομορφιάς, με νέες συνθέσεις και εύχρηστες συσκευασίες. Τα εργαστήρια αντιηλιακών της Garnier έχουν αναπτύξει, για τη νέα σειρά Golden Protect, μια σύνθεση εμπλουτισμένη με λάδι Moνόι κι επιχρυσωμένα μαργαριτάρια για προστασία και λάμψη.
Το Golden Protect παρέχει τέλεια προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA και UVB χάρη στο κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φωτοσταθερό σύστημα φίλτρων Mexoryl SX. Τα εργαστήρια της L’Oréal δημιούργησαν το Mexoryl SX ένα φωτοσταθερό φίλτρο προστασίας από ακτίνες UVA. Η αποτελεσματικότητα της έχει αποδειχθεί από πολλές μελέτες ενώ έχει ενεργό ρόλο παρέχοντας ενισχυμένη προστασία από τις ακτίνες UVA. Το Golden Protect παρέχει 3 τύπους αντηλιακής προστασίας ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας και την έκθεση στον ήλιο: SPF 10(11,50€) , SPF 20(13,49€) , SPF 30(14,49€).
Τα μικρο-σφαιρίδια από τις πέρλες απλώνονται απαλά στην επιδερμίδα και άμεσα αντανακλούν το φως. Ακόμα και χωρίς μαύρισμα, η επιδερμίδα φαίνεται πιο χρυσαφένια και φωτεινή ενώ στην ήδη μαυρισμένη επιδερμίδα, τα μικροσφαιρίδια ενισχύουν ακόμα περισσότερο το μαύρισμά της. Το λάδι Μονόι θρέφει και παρέχει στην επιδερμίδα μαύρισμα μεγάλης διάρκειας.

Μία εναλλακτική πρόταση είναι η αγαπημένη BB Cream της Garnier με SPF 15, καθώς και η νέα BB για λιπαρές επιδερμίδες με SPF20, που ήδη βρίσκεται στα καταστήματα. Η ΒΒ είναι η ιδανική επιλογή κυρίως για μέσα στην πόλη και για όλο το χρόνο. Σε καταπληκτική τιμή έχει 5 δράσεις σε ένα μόνο προϊόν. Ομοιόμορφη όψη, κάλυψη, ενυδάτωση, λάμψη και προστασία της επιδερμίδας από τις ακτίνες UV. I ♥ BB!!

Follow me on      ••• Bloglovin •••          ••• Twitter •••         ••• Facebook •••

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...